Wielkanocna Oferta Cateringowa
Szanowni Państwo serdecznie zachęcamy do zamawiania tradycyjnych potraw Wielkanocnych wprost z pałacowej kuchni.
Świąteczne zupy w cenie 12 zł / porcja:
• żurek świąteczny z jajkiem i białą kiełbasą
• zupa chrzanowa z jajkiem i szynką
• barszcz biały z kiełbasą, jajkiem i szczypiorkiem
• tradycyjny rosół z makaronem
Aromatyczne mięsa w cenie 24 zł / porcja:
• udo kacze pieczone z suszoną śliwką i czosnkiem
• udo kacze pieczone z żurawiną i jabłkiem
• udo królicze pieczone z czosnkiem w sosie śmietanowo - maślanym
• schab faszerowany morelami aromatyzowany boczkiem wędzonym
• pieczeń z szynki wieprzowej naszpikowanej czosnkiem i ziołami
• szynka wieprzowa pieczona z owocami
• cytrynowo - rozmarynowy kurczak
Wyśmienite dodatki w cenie 8 zł / porcja:
• kopytka
• kluski białe
• kluski ciemne
• ziemniaki z koperkiem
• ziemniaki pieczone z cebulką
• kapusta kiszona z pieczarkami
• kapusta czerwona tradycyjna
• kapusta biała z koperkiem
• surówka z marchewki z miodem i cytryną
• surówka z kapusty białej na ostro
• kapusta pekińska z sosem jogurtowym i rodzynkami
Zimne zakąski w cenie 60 zł / 8 porcji:
• śledź w sosie śmietanowo - majonezowym
• śledź w salsie pomidorowej i chili
• śledź z cebulką i czosnkiem
• sałatka ze śledzia na ostro
• tatar ze śledzia z marynatami
• łosoś wędzony z pieprzem cytrynowym i jajkiem
• carpaccio z łososia wędzonego z kaparami
• pstrąg w rieslingowej galarecie
• tymbaliki drobiowe z marchewką
• ozorki wieprzowe w galarecie
• patera staropolskich mięs pieczonych
• pałacowy pasztet z kaparami
• pasztet cielęcy z rodzynkami
• jajka w sosie tatarskim
• jajka z wędzonym łososiem i kremem chrzanowym
• jajka faszerowane szynką, pomidorami suszonymi i fetą
• jajka faszerowane szpinakiem i żółtym serem
• tradycyjna sałatka jarzynowa
• sałatka z brokułów z jajkiem i sosem czosnkowym
Zamówienia przyjmujemy pod numerem telefonu: 783 23 29 23
Odbiór dań do Wielkiej Soboty.
7 października
października
piatek, godz. 18.00, wstęp wolny
Kwintet Śląskich Kameralistów – koncert polskiej muzyki filmowej
w 100. rocznicę przyłączenia Tarnowskich Gór do Polski
17 października
22 października
27 października
października
czwartek
Tarnogórskie Spotkania Jazzowe - Krzysztof Popek Flute Adventure, w składzie: Wojciech Niedziela – fortepian, Maciej Kitajewski – kontrabas, Przemek Florczak – saksofon, Arek Skolik – perkusja, Tomas Sanchez - instrumenty perkusyjne.
29 października
3 listopada
listopada
czwartek
Tarnogórskie Spotkania Jazzowe - Tomasz Wendt Trio &, Atom String Quartet: „Behind The Strings”.
10 listopada
listopada
czwartek
Tarnogórskie Spotkania Jazzowe Aga Derlak Trio feat. Piotr Schmidt, w składzie: Piotr Schmidt – trąbka, Aga Derlak – fortepian, Michał Barański – kontrabas, Sebastian Kuchczyński – perkusja.
13 listopada
listopada
niedziela
Tarnogórskie Spotkania Jazzowe - O.N.E. Monika Muc – saksofon, Pola Atmańska – pianistka, kompozytorka, Kamila Drabek – kontrabasistka i kompozytorka, Patrycja Wybrańczyk - perkusistka.
17 listopada
listopada
czwartek
Tarnogórskie Spotkania Jazzowe. Mietek Szcześniak, Krzysztof Herdzin Trio, w składzie: Mietek Szcześniak – wokal, Krzysztof Herdzin – fortepian, Robert Kubiszyn – kontrabas, Cezary Konrad – perkusja.